dobar odabir za ručak

Recept za sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Foto: StockFood
Recept za sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura
27.11.2020.
u 09:45
Pogledaj originalni članak

Izdašni špageti carbonara uvijek su dobar odabir za ručak, a jeste li ikada isprobali verziju carbonare koja se reže na komade?

Za pripremu zapečene carbonare u protvanu trebat će vam oko 25 minuta, samo kuhanje traje oko 40 minuta, a dobit ćete najsočnije jelo koje obožavaju i klinci i odrasli. Priprema se brzo i lagano, a recept donosi Zadovoljna.hr. 

Sastojci (za četiri osobe):

- 150 grama špageta
- 1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 200 grama slanine narezane na komadiće
- 2 tikvice naribane na veće komade
- 45 grama smrznutog graška
- 2 zdrobljena češnja češnjaka
- 5 jaja
- 65 grama sitno naribanog parmezana
- 250 grama glatke ricotte
- 30 grama sitno nasjeckanog svježeg peršina, plus malo za serviranje
- 30 grama sitno nasjeckanog svježeg bosiljka
- 80 grama salate

Postupak:

1. Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva. Nauljite vatrostalni protvan dimenzija 20 x 30 centimetara. Obložite dno i strane protvana papirom za pečenje.

2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, dok ne bude lijepo mekana. Procijedite i rashladite pod hladnom vodom. Stavite tjesteninu u zdjelu.

3. Zagrijte ulje u maloj tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Ispržite slaninu uz miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlaćanu boju i ne postane hrskava. Dodajte tikvice, grašak i češnjak. Pecite jednu minutu pa dodajte tjestenini.

4. Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini te dobro promiješajte. Carbonaru prelijte u pripremljeni protvan. Pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok carbonara ne dobije zlaćanu boju i ne postane kompaktna. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom. Poslužite toplo ili hladno uz salatu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.