Priprema je vrlo jednostavna

Recept za super fine kiflice koje se "prave same"

Recept za super fine kiflice koje se "prave same"
23.02.2023.
u 09:31
Pogledaj originalni članak

Pripremate li sami dizana tijesta? Zamijesiti podatne i mekane kiflice prava je umjetnost u kuhinji, a ako pronađete dobar recept, priprema je zapravo vrlo jednostavna.

Recept za savršene kiflice s nama je podijelila food blogerica Milena iz Banje Luke.

Njezini mekani trokuti s maslacem i jogurtom hit su na Instagramu, a posebne su po tome što ih možete napraviti bez previše muke. Jedini je problem kod ovih kiflica to što nestaju puno brže nego što nastaju.

Premazane kiflice – sastojci:

Za tijesto:

800 g glatkog brašna
12 g suhog kvasca
1 žlica šećera
50 ml mlake vode
2 čajne žlice soli
300 ml mlakog tekućeg jogurta
100 – 150 ml mlake vode
100 ml ulja

Punjenje:

125 g maslaca
1 jaje

Završni premaz:

1 žumanjak
2 žlice jogurta
sjemenke po želji
krupna sol

Premazane kiflice – priprema:

1. Prosijte brašno i na sredinu stavite suhi kvasac i šećer. Zalijte s 50 ml vode, malo promiješajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
2. Dodajte ostale sastojke za tijesto pa vrlo kratko zamijesite srednje meko tijesto. Prekrijte posudu krpom i ostavite na toplom 15 minuta.
3. Nakon 15 minuta zamijesite tijesto do kraja. Sada mijesite oko pet minuta neprestano. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 45 minuta da se tijesto udvostruči.
4. Pripremite punjenje. Miksajte maslac i dodajte mu jaje pa dobro sjedinite.
5. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, svaki razvaljajte u oblik pravokutnika.
6. Svaki pravokutnik premažite jednom četvrtinom nadjeva od maslaca pa zarolajte. Postupak ponovite s preostalim dijelovima tijesta.
7. Režite trokute kao na fotografiji pa ih gotove ostavite da odmaraju oko pola sata u plehu za pečenje koji je obložen masnim papirom.
8. Prije pečenja premažite žumanjkom umućenim s jogurtom, pospite sjemenkama po želji i krupnom solju.
9. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210 stupnjeva 25 do 30 minuta.
10. Pečeno pecivo prekrijte papirom za pečenje i suhom kuhinjskom krpom i ostavite 15-ak minuta, a zatim poslužite.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.