Vjerojatno ste pravili uštipke na nekoliko načina, ali isprobajte ovaj recept. Ono što razlikuje ove uštipke od oni koje ste do sada probali jeste način na koji se prave, razvijaju se oklagijom, a i ne upijaju ulje kao što je to inače slučaj.
Sastojci:
500 gr brašna
vrećica suhog kvasca
kašičica šećera
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
3 dl mlake vode
+ 2 dl ulja za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, pa kvasac, sol, šećer, ulje i vodu i zamijesite tijesto da bude srednje gustine. Ostavite na toplom da nadođe pola sata. Pospite brašno po radnoj površini na kojoj ćete razvijati tijesto, piše Telegraf.rs.
Izvadite tijesto iz posude i razvijte na debljinu od jedan cm. Oštrim nožem sijecite tijesto u manje kvadrate, pa ostavite 15 minuta da nadođu.
Zagrijte 2 dl ulja u dubljoj tavi i pržite isječene uštipke. Izvadite ih u posudu u koju ste stavili kuhinjski papir da upije višak ulja.
Služite ih tople uz kajmak i sir, a ako je posni obrok uz marmeladu ili šećer.
Dobar tek!