Saznajte kada

Relikvije krvi sv. Franje Asiškog bit će izložena na Humcu i Širokom Brijegu

Relikvije krvi sv. Franje Asiškog bit će izložena na Humcu i Širokom Brijegu
14.10.2024.
u 12:52
Program će oba dana započeti molitvom franjevačke krunice u 18 sati te misom u 19 sati nakon koje će vjernici moći štovati relikvije
Pogledaj originalni članak

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca priopćila je u nedjelju, 13. listopada, da će relikvija krvi sv. Franje Asiškog, zbog velikog zanimanja vjernika, ponovno biti izložena na čašćenje u Zagrebu te će, prije povratka u Italiju, biti na otoku Rabu, u Zadru, na Humcu i u Širokom Brijegu. Relikvija će u Zagrebu biti ponovno izložena u bazilici sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu u ponedjeljak 14. i utorak 15. listopada. Program će oba dana započeti molitvom franjevačke krunice u 18 sati te misom u 19, nakon koje će vjernici moći štovati relikvije.

Vjernicima u Banjolu na otoku Rabu relikvija će biti izložena u crkvi sv. Lucije u srijedu 16. listopada. Pobožnost križnog puta bit će u 17 sati, euharistijsko slavlje u 18 te potom čašćenje relikvije. U Zadru će biti izložena u četvrtak, 17. listopada u crkvi sv. Frane, u petak 18. listopada u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu te u subotu, 19. listopada u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.