priznanje

Renomirani svjetski izdavač Springer objavio zbornik radova s konferencije MoStart

Renomirani svjetski izdavač Springer objavio zbornik radova s konferencije MoStart
13.07.2023.
u 12:24
Pogledaj originalni članak

enomirani izdavač znanstvene literature, Springer, objavio je zbornik radova s konferencije MoStart koja se održala u travnju ove godine. Prva međunarodna konferencija o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije MoStart, koju je organizirao Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru SUMIT i Sveučilište u Mostaru kroz tri dana okupila je stručnjake, istraživače i inovatore iz područja informacijskih tehnologija i obrazovanja te je rezultirala iznimno vrijednim skupom radova koji predstavljaju najnovija postignuća u ovim područjima.

Springer je poznat po visokoj kvaliteti publikacija, njihovi znanstveni časopisi, knjige i zbornici radova prolaze strog proces recenzije i odabira, što osigurava da objavljeni radovi budu temeljeni na pouzdanim istraživanjima i znanstvenim metodama. Springer je uključen u sve svjetske relevantne znanstvene baze. Nakon procesa recenzije i odabira, odabrani radovi su sada objavljeni u zborniku pod nazivom Digital Transformation in Education and Artificial Intelligence Application/Digitalna transformacija u obrazovanju i primjena umjetne inteligencije koji je dostupan stručnjacima, studentima i zainteresiranoj javnosti diljem svijeta. Ovaj zbornik radova predstavlja iznimno vrijedan izvor informacija i izvrsnu priliku za razmjenu znanja i ideja unutar znanstvene zajednice.

Znanstveni zbornik MoStart konferencije u izdanju Springera, sadrži 12 najboljih radova koji su ocijenjeni najboljima od strane programskog odbora, koji je uključivao oko 40 različitih znanstvenika i stručnjaka iz RH, BiH, Srbije, Portugala, Njemačke, Slovenije i to je značajan znanstveni uspjeh. Publikacije koje izdaje Springer imaju visok utjecajni faktor, što znači da su često referenca i izvor informacija za druge istraživače. Znanstvenici često koriste radove objavljene u Springerovim publikacijama kao izvor podataka i literature za svoja istraživanja, što doprinosi napretku znanstvenih disciplina.

Springer je poznat kao jedan od najuglednijih izdavača znanstvenih publikacija, a objavljivanje zbornika radova s MoStart konferencije dodatno potvrđuje njihovu predanost podršci i promociji istraživanja visoke kvalitete. Zbornik će pružiti čitateljima uvid u najnovije tehnološke trendove, inovacije i primjene koje će oblikovati našu budućnost.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.