Cheesecake ili deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.
Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom.
Pripremi se na to da će svi tražiti repete!
Sastojci za biskvit:
6 jaja
250 g šećera
2 žlice ulja
2 žličice praška za pecivo
½ čajne žličice soli
2 žličice ekstrakta vanilije
185 g brašna
40 g šećera u prahu
Sastojci za kremu:
250 g šećera
225 g krem sira
1 žlica ekstrakta vanilije
300 g jagoda
Priprema:
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. U posudi umuti jaja, oko dvije minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci. Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije, piše gastro.24sata.hr.
Dodaj brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobiješ jednoličnu smjesu. Izlij tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi.
Peci 10 do 15 minuta. Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokreni ju na krpu i podigni kako bi koru zarolala. Stavi ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.
U zdjeli pomiješaj krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu. Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju. Smjesu od krem sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode. Čvrsto zarolaj koru.
Po vrhu pospi šećerom u prahu.
Čuvaj u hladnjaku i nareži prije posluživanja!