Rolat od mekanog biskvita i džema i posut kokosom je nešto najbolje što ćete probati. Zbog jednostavne i brze pripreme, ali i fantastičnog okusa pravit ćete ga stalno. Topi se u ustima, a možete ga poslužiti s čajem ili kavom.
Umjesto džema možete da ga premazati s čokoladom.
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
200 g brašna
prstohvat soli
1 kesica vanilin šećera
8 g praška za pecivo
Za dekoraciju:
džem ili nutela ili eurokrem
kokos
Priprema:
Jaja, šećer, sol i vanilin šećer dobro umutite. Dodajte brašno s praškom za pecivo. Lijepo promješajte kašikom, piše Stvarukusa.
Veliki pleh malo nauljite i stavite pek papir. Sipajte smjesu i lijepo poravnajte.
Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvadite iz pleha i namažite džemom (ili čokolada, eurokrem...), urolajte i umotajte u pek papir i stavite u hladnjak na sat vremena.
Premažite džemom od marelica i pospite kokosom.