JEDNOSTAVNO NEODOLJIVA

Savršen je dan za jogurt-tortu: Priprema se u trenu, a u trenu i nestaje s tanjura

Foto: Depositphotos
Savršen je dan za jogurt-tortu: Priprema se u trenu, a u trenu i nestaje s tanjura
25.08.2024.
u 13:08
Jogurt-torta idealan je desert kada ne želimo sate i sate provesti u kuhinji kako bi utažili želju za slatkim.
Pogledaj originalni članak

Ako imate neodoljivu potrebu za nečim slatkim i neodoljivim u trenu, onda je idealan dan za jogurt-tortu, piše Dnevno.hr.

Sastojci:

Podloga:
120 g otopljenog maslaca
50 g šećera u prahu
250 g mljevenog keksa s maslacem

Krema od jogurta:
600 g čvrstog jogurta
100 g šećera
20 g želatine u prahu
10 žlica vode
500 ml vrhnja za šlag

Za ukrašavanje:
100 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Otopite maslac, dodajte šećer u prahu i mljevene kekse. Sve dobro izmiješajte. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje i odrežite rubove. Stijenke kalupa nauljite. Ispite smjesu keksa i maslaca te je dobro utisnite u dno. Ostavite u hladnjaku. Vrhnje za šlag izmiksajte u čvrst šlag, želatinu namočite u vodi u posudi koja može na štednjak, a za to vrijeme dobro izmiješajte jogurt i šećer pjenjačom pa spojite šlagom. Namočenu želatinu zagrijte da se otopi.

Od kreme uzmite 4 žlice i dodajte u otopljenu želatinu, sve dobro izmiješajte pa pjenjačom sjedinite s ostatkom kreme. Na podlogu u kalupu nanesite kremu, poravnajte i ostavite u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja izmiksajte vrhnje za šlag, premažite preko kreme, poravnajte pa ostavite u hladnjaku još pola sata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.