Tako jednostavan, a sočan

Savršen ljetni desert, još kad dodate kuglicu sladoleda...

Savršen ljetni desert, još kad dodate kuglicu sladoleda...
10.07.2024.
u 08:34
Pogledaj originalni članak

Kolač od borovnica savršen je desert za ljetnu sezonu kada svježih borovnica ima u izobilju. Pripremljen od jednostavnih sastojaka, ovaj kolač je savršeno sočan. A ako dodate i malo sladoleda od vanilije, užitak će biti zajamčen, piše tportal

Borovnice su zvijezda ovog recepta, a u ovom receptu koji je objavila stranica Matusya’s Kitchen dodaju se u izdašnoj količini. Također, za pripremu ovog kolača trebat će vam dva jaja, tekuće kokosovo ulje, mlijeko, bijelo brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Neka jaja i mlijeko budu na sobnoj temperaturi, a kokosovo ulje tekuće ili otopljeno. Vrijeme pečenja je 35 do 40 minuta na 180 C Uživajte u prekrasnom okusu svježih borovnica u svakom zalogaju ovog laganog kolača. 

 

Potrebni sastojci:

  • 400 g borovnica
  • 250 g brašna
  • 150 g bijelog šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 6 g praška za pecivo
  • 2 jaja sobne temperature
  • 6 žlica tekućeg kokosovog ulja
  • 160 ml mlijeka sobne temperature
  • 5 g soli

OVAJ KOLAČ OSVOJIT ĆE VAS OKUSOM I MIRISOMIZVOR: PROFIMEDIA / AUTOR: LEONOVO / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

Priprema:

Prvo namjestite da se pećnica zagrije na 180 stupnjeva. Kalup promjera 20 cm namažite kokosovim uljem i ostavite sa strane.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, sol i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

U drugoj posudi za miješanje umutite jaja. Dodajte mlako mlijeko, tekuće ili otopljeno kokosovo ulje. Sve zajedno umutite.

Dodajte mokre sastojke u suhu smjesu i lagano miješajte sve dok smjesa ne postane glatka.

Nježno umiješajte svježe borovnice i dobro promiješajte s tijestom. Smjesu s borovnicama ulijte u kalup za pečenje.

Pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.

Kada je pečen, kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.

Tortu od borovnica poslužite toplu ili hladnu. Spojite je sa sladoledom od vanilije za još bolji okus.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.