Crno-bijeli cupcakes

Savršen spoj čokolade i krem sira

Savršen spoj čokolade i krem sira
28.08.2024.
u 18:10
Uživaj u jednostavnoj pripremi i bogatom okusu ovih neodoljivih crno-bijelih cupcakesa koji će postati tvoj novi omiljeni desert!
Pogledaj originalni članak

Ako si ljubitelj čokolade i krem sira, crno-bijeli cupcakesi (Black Bottom Cupcakes) su desert koji jednostavno moraš isprobati. Ovi bogati čokoladni kolačići, s iznenađenjem u sredini, objedinjuju najbolje od oba svijeta – sočni čokoladni biskvit i kremasti nadjev od krem sira s komadićima čokolade. U nastavku pročitaj kako ih pripremiti i uživaj u svakom zalogaju! Čokoladni kolač + krem sir Crno-bijeli cupcakesi kombinacija su čokoladnog kolača i punjenja od krem sira. U tijesto se dodaje kakao prah, što mu daje bogat okus, dok je punjenje jednostavna mješavina omekšanog krem sira, šećera, jaja i vanilije, uz dodatak komadića čokolade. Upravo ti komadići daju punjenju dodatnu teksturu i okus, čineći svaki zalogaj pravim užitkom.

S obzirom na to da nadjev sadrži krem sir, cupcakese je najbolje čuvati u hladnjaku. Ostatke spremi u hermetički zatvorenu posudu i drži u hladnjaku do 3 dana. Iako su ukusni i hladni, preporučujemo da ih prije posluživanja (nakon držanja u hladnjaku) ostaviš na sobnoj temperaturi 20-ak minuta. 

Sastojci

  • Krem sir 225 g
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Šećer 0,75 šalica
  • Šećer 0,33 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Sol 0,75 žličica
  • Čokolada - komadići 0,50 šalica
  • Voda 0,50 šalica
  • Brašno 0,75 šalica
  • Kakao prah 0,50 šalica
  • Prašak za pecivo 0,75 žličica
  • Soda bikarbona 0,75 žličica
  • Mlijeko 0,50 šalica
  • Suncokretovo ulje 0,25 šalica
  • Jabučni ocat 2 žličica

Postupak

  1. Stavi krem sir u zdjelu miksera (ili u veliku zdjelu ako koristiš električni ručni mikser). Ostavi na sobnoj temperaturi da omekša, oko 30 minuta.
    U međuvremenu, postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij je na 175°C. Obloži standardni kalup za 12 muffina papirnatim košaricama. Dodaj 1u žličicu ekstrakta vanilije u krem sir. Miksaj na srednjoj brzini s nastavkom za tijesto dok smjesa ne postane pahuljasta, oko 1 minute. Sastruži smjesu sa stranica zdjele i nastavka pomoću gumene lopatice.
  2. Dodaj 70 grama šećera, jedno veliko jaje i 1/4 žličice soli. Miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini i postane većinom glatko (nekoliko grudica je u redu), otprilike još 1 minutu. Dodaj komadiće čokolade i miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini.
  3. U malom loncu zagrij vodu na srednjoj vatri dok ne počne lagano kuhati. Čim uzavre, isključi vatru.
  4. U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno, preostalih 150 grama šećera, 50 grama kakao praha, 3/4 žličice praška za pecivo, 3/4 žličice sode bikarbone i preostalih 1/2 žličice soli. Dobro izmiješaj pjenjačom.
  5. Dodaj preostalo jaje, mlijeko, ulja, 2 žličice jabučnog octa i jednu žličicu ekstrakta vanilije. Dobro izmiješaj pjenjačom. Ulij vruću vodu i ponovno izmiješaj. Smjesa će biti prilično rijetka.
  6. Ravnomjerno raspodijeli tijesto u kalup, puneći svaku košaricu najviše do 3/4. Na svaku stavi po 2 žlice smjese s krem sirom, ravnomjerno je raspodijelivši među kolačićima.
  7. Peci dok čačkalica umetnuta u sredinu kolačića ne izađe čista, otprilike 25 minuta. Pusti da se kolačići hlade u kalupu oko 10 minuta, a zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.