U moru razni verzija cheescakea, jedan recept uvijek prolazi, a to je onaj za klasičan cheescake, savršenog omjera sastojaka. Pripremite u tren oka desert koji će oduševiti sve ljubitelje popularnog kolača!
Sastojci:
Podloga:
125g maslaca
250g petit keksa
3 žlice šećera
Krema od sira:
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
sok od pola limuna, malo korice limuna
1/2kg svježeg sira
4 jaja
Krema od vrhnja:
400 ml kiselog vrhnja (od 20% masti)
2 vanilin šećera
3 žlice šećera
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200°C. Samljevene kekse pomiješati sa šećerom pa dodati rastopljeni maslac. Dobro sve izmiješati i utisnnuti u dno kalupa za tortu, piše Dnevno.hr.
U pećnicu ispod kalupa staviti pleh zbog maslaca koji će kapati. Podlogu peći pet minuta, a u međuvremenu pripremite kremu koja mora ići na podlogu čim je gotova. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i polagano dodati šećer, vanillin šećer i žumanjke. Dodajte sir, limunov sok i kratko promiješajte. Izvadite podlogu iz pećnice, pećnicu smanjite na 170°C.
Kremu izliti na podlogu i vratiti sve u pećnicu još 20 min. Kad je torta skoro pečena, pripremiti kremu od vrhnja. Pomiješati vrhnje i šećere. Izvaditi tortu iz pećnice, ugasiti pećnicu.
Preliti kremu od vrhnja i vratite u ugašenu pećnicu na pet minuta. Ostaviti da se prohladi i držati preko noći u hladnjaku.
Ukrasiti voćem po želji.