Izazvao reagiranja

SDA osudila Schmidta zbog Alije Izetbegovića

SDA osudila Schmidta zbog Alije Izetbegovića
15.10.2024.
u 12:16
SDA smatra da je nedopustivo imena Alije Izetbegovića i Ratka Mladića spomenuti u istoj rečenici i izjednačavati u bilo kojem kontekstu
Pogledaj originalni članak

Visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt usprotivio se da se u udžbenicima navode prijeporne osobe iz prošlosti uključujući osuđenog za ratne zločine Ratka Mladića. U tome je kontekstu spomenuo i bošnjačkog ratnog čelnika Aliju Izetbegovića. To su mu snažno zamjerili iz Stranke demokratske akcije. Ocijenili su skandaloznom tu izjavu, navodeći da je nedopustivo imena Alije Izetbegovića i Ratka Mladića spomenuti u istoj rečenici i izjednačavati u bilo kojem kontekstu. 

Kako navode SDA u priopćenju za javnost, Ratko Mladić je pravomoćno osuđen na doživotni zatvor pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju za genocid, zločine protiv čovječnosti i druge teške oblike ratnih zločina i zauvijek će ostati tako upamćen. 
S druge pak strane SDA, kojoj je sada na čelu sin Bakir Izetbegović, glorificira ulogu Alije Izetbegovića koji je bio i čelnik ove stranke, ratnog Predsjedništva BiH te vrhovni zapovjednik Armije BiH koja je počinila brojne ratne zločine. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.