recept

Sezam zamotuljci: Preukusni su i kad prenoće

Foto: coolinarika
Sezam zamotuljci: Preukusni su i kad prenoće
21.10.2021.
u 08:20
Pogledaj originalni članak

Ovi sezam zamotuljci osim što su jako privlačni izgledom još su ljepši i ukusniji okusom. Čak i dan poslije će biti jednako ukusni. 

Sastojci

360 g brašna
1 mala kašika soli, šećera
1 jaje
50 ml ulja
150 ml mljeka

Priprema

1. Brašno sjediniti sa soli, šećerom, kvascem i dobro izmješati. Sad dodati mlako mijeko, ulje, jaje i dobro umjesiti dok se tjesto ne počne odvajati od posude. Ostaviti na toplom da se udvostruči, piše Coolinarika

2. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Tjesto staviti na radnu površinu i podjeliti na 8-10 jednakih djelova. Svaki dio razvaljati kao na slici što tanje, premazati s malo maslaca i sjeći po sredini na tanke trake.

Foto: coolinarika

3. Zavijati stranom i zavijati u krug, čvorove ili po želji. Stavljati ih na pleh i pustiti da stanu 20 minuta. Premazati svako pecivo s mješavinom žumanjca i mljeka, preko posuti sa sesamom i peci u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-24 minute.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.