recept

Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice

Foto: Getty Images
Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice
13.04.2020.
u 11:22
Pogledaj originalni članak

Pečene šparoge poslužit će kao prilog, brza večera ili zanimljiva grickalica. Budi pažljiva kako bi ostale u komadu, ali i strpljiva kod umakanja u jaja i mrvice te okretanja tijekom pečenja. Uz malo truda, šparoge će biti bolje od očekivanog, donosi gastro.24sata.hr. Posluži ih vruće i hrskave uz hollandaise, umak od senfa i meda ili blagi umak od vrhnja i limuna. Dobar tek!

Sastojci: 

3 žlice maslinovog ulja 
250 g krušnih mrvica 
Brašno 
2 velika jaja 
500 g šparoga 
120 g parmezana 
1 žličica soli 
1 žličica papra 

Priprema:  

Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje. Papir premaži žlicom maslinovog ulja. 

U jednu posudu stavi brašno, u drugu mrvice i naribani parmezan, sol i papar, a u treću jaja smućkana s preostale dvije žlice maslinovog ulja. Šparoge operi pa im odreži tvrde završetke. Najpri ih umočite u brašno, pa u jaja, a na kraju u smjesu mrvica. Položi ih na papir za pečenje i poprskaj s još malo maslinovog ulja. 

Peci ih 12-14 minuta, sve dok ne postanu hrskave. Tijekom pečenja ih jednom okreni kako bi se ravnomjerno ispekle. 

Posluži odmah!
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.