27. IZBIČIJADA

Široki Brijeg: Danas svi putovi vode u Izbično na tradicionalno okupljanje Izbičana i prijatelja

Široki Brijeg: Danas svi putovi vode u Izbično na tradicionalno okupljanje Izbičana i prijatelja
16.08.2024.
u 10:53
Program na središnjoj pozornici vodit će Marinko Karačić, a nazočnima će se obratiti širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, koji će uručiti pobjednički pehar osvajačima malonogometnog turnira
Pogledaj originalni članak

Danas (petak) održat će se 27. izdanje popularne Izbičijade. Ponovno će se brojni Izbičani, ne samo s područja Širokog Brijega već i njihovi prijatelji sa svih strana svijeta, okupiti na Izbičkom polju. Kao i prethodnih godina, družit će se, nazočiti kulturno-zabavnom programu, zapjevati, zaplesati trusu, kušati hercegovačke delicije i zlatne kapi. Program ovogodišnje Izbičijade počet će u sportskom duhu. Od 19 sati predviđeno je odigravanje finalne utakmice turnira zaselaka u malom nogometu. Program na središnjoj pozornici vodit će Marinko Karačić, a nazočnima će se obratiti širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, koji će uručiti pobjednički pehar osvajačima malonogometnog turnira. Potom će na scenu stupiti članovi KUD-a Brda iz Izbična i njihovi gosti: KUD-ovi Vrila iz Graca, Sv. Ante - Cim iz Mostara, Crnač, Vionica iz Brotnja, Sveta Kata iz Gruda, Lindžo iz Neuma te Jarski bećari, pjevačka skupina Zukić iz Rakitna i Dream Team Babe iz Ljubuškog. Nakon dovršetka službenog dijela programa uslijedit će uobičajeni nastavak druženja pod šatorima, uz glazbu uživo. Izbičijada se ubraja među najorganiziranije manifestacije koje čuvaju i promiču glazbenu baštinu i narodne običaje zapadne Hercegovine. Živopisno Izbičko polje, zanimljiv program te gastronomska ponuda i ukupan "šušur" više od četvrt stoljeća mame Izbičane ma gdje bili i njihove prijatelje sa svih strana svijeta. Izbičani nastoje svoje mjesto učiniti što privlačnijim za život. Tihomir Crnjac, predsjednik Mjesne zajednice Izbično, kaže nam:

- Nakon prošlogodišnjeg dovršetka uređenja osnovne škole, uime Mjesne zajednice pokrenuta je inicijativa za izgradnju rasvjete na školskom igralištu u Izbičnu, koja je nedavno u cijelosti i dovršena. Uređenje i asfaltiranje dijela parkirališta kod igrališta čine sada, zajedno s novouređenim objektom školske zgrade, jedan uistinu dojmljiv kompleks. Za ovo što je urađeno upućujemo posebnu zahvalu Gradskoj upravi Grada Širokog Brijega na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, kao i brojnim donatorima i sudionicima.

Crnjac dodaje da je uspješno realiziran projekt reguliranja odvoza komunalnog otpada od ožujka ove godine.

- Zahvaljujući sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ-a uspješno smo sanirali postojeći deponij i pokrenuli jedan značajan projekt po pitanju zaštite okoliša i očuvanja prirodnog okoliša. Vrijedi napomenuti i projekt u provođenju, zamjene javne rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom. Nastavljamo s aktivnostima oko radova na odnedavno proglašenom regionalnom cestom Široki Brijeg – Izbično – Gornja Britvica – Rakitno. U skladu s mogućnostima, radimo i na sanaciji te asfaltiranju lokalnih cesta na području MZ-a Izbično – naglašava Tihomir Crnjac.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.