Bez položenog vozačkog

"Skupio" 12.680 KM kazni, oduzeli mu automobil

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
"Skupio" 12.680 KM kazni, oduzeli mu automobil
22.10.2024.
u 14:50
Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 20-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti prometa, da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita
Pogledaj originalni članak

U sarajevskoj općini Novo Sarajevo u nedjelju, 20. listopada, oduzeti su automobili od dvojice povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti prometa, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (MUP SŽ). Kako se navodi, "20. listopada, u 08:30 sati u ulici Novopazarska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolirali putničko motorno vozilo 'Seat', kojim je upravljao F.S., rođen 2004. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 20-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti prometa, da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.680 KM. Također, pomenutog dana u 14:10 sati u ulici Bulevar Ivice Osima, općina Novo Sarajevo, policijski službenici su kontrolirali putničko motorno vozilo 'VW Passat', kojim je upravljao R.H., rođen 1998. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti prometa, da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.390 KM.

Od prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz MUP-a ŽS.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.