Marijanin kolač s keksom

Šlag, puding, voće i keksi: Idealni ljetni kolač po bakinom receptu

Šlag, puding, voće i keksi: Idealni ljetni kolač po bakinom receptu
03.07.2023.
u 09:39
Pogledaj originalni članak

Šlag, krema od pudinga, kiselkasto voće i hrskavi keks – imali li bolje ljetne slastice? Ponekad su stari recepti naših baka najbolji izbor, a spomenuta kombinacija već nas na prvi zalogaj vraća u djetinjstvo.

U nastavku vam donosimo recept za savršeni ljetni kolač koji će iskusne domaćice napraviti zatvorenih očiju, a odlično će ispasti i svima onima koji baš i nemaju iskustva u kuhinji, jer ovdje nema previše komplikacije.

Marijanin kolač s keksom – sastojci:

- 300 g keksa ( turskog ili petit)
- 750 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 2 vrećice kreme za šlag + mlijeko prema uputama na vrećici
- 400 g smrznutog voća po želji + dvije žlice šećera (šumsko voće, višnje…)
- 2 žlice gustina

Marijanin kolač s keksom – priprema:

1. Skuhati dva pudinga u 750 ml mlijeka i s pet žlica šećera. Pokriti prozirnom folijom i ostavi sa strane da se potpuno ohladi.
2. Smrznutom voću dodamo šećer pa stavimo ga vatru. Gustin pomiješamo s malo vode i dodamo otopljenom voću kako bi se zgusnulo.
3. Nakon vrenja sklonimo s vatre i razradimo štapnim mikserom. Ako volite grublju teksturu voćnog sloja možete zaobići ovaj korak.
4. Maslac dobro umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodati ohlađeni puding pa sve dobro promiješati kako biste dobili glatku kremu.
5. Šlag pripremiti prema uputama na vrećici.
6. Složiti kolač. Na dno četvrtaste posude staviti kekse, jednu trećinu kreme, jednu trećinu voća pa jednu četvrtinu šlaga.
7. Ponavljati postupak do kraja, a na samome kraju završiti sa šlagom.
8. Ohladiti preko noći.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.