PROBAJTE

Slane kiflice s kiselim vrhnjem: Preukusne i mekane, idealne za doručak

Foto: coolinarika
Slane kiflice s kiselim vrhnjem: Preukusne i mekane, idealne za doručak
20.10.2021.
u 08:12
Pogledaj originalni članak

Kiflice s kiselim vrhnjem iznenadit će vas kad ih probate. Mekane su i jako ukusne, a nisu teške za napraviti. Kad ih probate često ćete ih praviti za doručak.

Sastojci

520 g brašna
1 suhog kvasca 
1,5 mala kašika praška za pecivo (5g)
1 bjelance
1 mala kašika šećera
250 ml mljeka
30 g mekog maslaca
80 g kiselog vrhnja

Za premazati:
1 žumance, malo vode
sjemenke po želji za preko

Priprema
1. Brašno pomješati sa svim suhim sastojcima. Mlijeko i maslac zagrijati da bude mlako pa dodati brašno smjesi kao bjelance i kiselo vrhnje i sve umjesiti. Ostaviti da miruje 30 minuta. Pripremiti pleh obložen s papirom za pečenje, piše Coolinarika

2. Tjesto staviti na pobrašnjenu površinu, izraditi toliko da se ne lijepi i podjeliti na 2 jednaka djela. Oba djela razviti u što veći krug pa sjeci na trokute veličine po zelji. Zavijati ih od sireg djela ka uzem i na pleh stavljati. Pustiti da stanu 20 minuta.

3. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Kiflice premazati s mješavinom žumanceta i malo vode, posuti sjemenkama po zelji i peci 20-25 minuta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.