Ovaj desert morate isprobati!
Sastojci za tijesto:
4 žumanjka
25 dag šećera
2 žlice kakaa
20 dag brašna
2 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 šalica (za crnu kavu) ulja
Sastojci za nadjev:
4 bjelanjka
20 dag šećera
½ dl vode
Sastojci za glazuru:
čokolada
Priprema:
Izmiješajte žumanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju postupno umiješajte ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen kalup za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185 stupnjeva, piše Dnevno.hr.
Za nadjev bjelanjke istucite sa 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite.
Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom.