Spremite sebi laganu i ukusnu vegie pizzu jednostavnom i brzom pripremom, piše coolinarka.
Sastojci za 4 osobe
- 2 velika patlidžana
- 6-8 rajčica
- 1 ljubičasti luk
- 1 veza mladog luka
- 1 češanj bijelog luka
- 1 manja tikva
- malo parmezana (po ukusu)
- mozzarela sir
- pesto od rajčice
- 1 puna šaka biljaka (bosiljak, ruzmarin…)
- maslinovo ulje, so, papar
Priprema
1. Patlidžane isjeći po dužini na kriške debele oko 1cm, namazati maslinovim uljem i posoliti
2. Izvaditi sjemenke iz rajčice, isjeckati sitno kao i sve ostalo povrće i biljke, sve zajedno pomješati i začiniti parmezanom i paprom.
3. Na pleh za pečenje poredati patlidžane pa preliti smjesu od povrća pa na to složiti na kolutiće isječenu mozzarelu i na to staviti grumenčiće pesta od rajčice.
4. Zapeći na 200°C oko 15-20 minuta.