Oblatne su popularna slastica koja se priprema u mnogim dijelovima svijeta. Ove hrskave i ukusne slojevite kolače lako je pripremiti, a idealne su za sve vrste proslava. Zagreb.info donosi recept za oblatne koje će oduševiti vaše ukućane i goste.
Sastojci:
1 pakiranje oblatna
4 jaja
500 g šećera
2,5 dl mlijeka
250 g margarina
100 g čokolade
400 g mljevenog keksa
1 žlica ruma
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha
Priprema:
Jaja i šećer dobro izmutite pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri, kad proključa, dodajte 250 g margarina i miješajte dok se ne otopi pa dodajte čokoladu. Izmiješajte i maknite s vatre pa dodajte mljevene kekse, rum, vanilin šećer i mljevene orahe. Sve lagano izmiješajte. Slažite kremu na oblatne i dobro ih pritisnite te ostavite preko noći da se stisne.