tuzla

Status predstojeće sezone Panonskih jezera ovisi o zdravstvenom sustavu

Status predstojeće sezone Panonskih jezera ovisi o zdravstvenom sustavu
26.04.2020.
u 15:28
Pogledaj originalni članak

Kompleks tuzlanskih Panonskih jezera i dalje je zatvoren za posjete, a početak nove turističke sezone neizvjestan je zbog pandemije koronavirusa.

Prema odlukama kriznih stožera FBiH i Tuzlanske županije, u cilju sprečavanja pojave i eventualnog prenošenja virusa Covid-19, kompleks Panonskih jezera sa svim ugostiteljskim i rekreativnim sadržajima do daljeg ostaje zatvoren za sve posjete.

U ovom razdoblju svake godine pripreme za otvaranje tri slana jezera bile su u punom jeku, uključujući punjenje vodom, dok je po pravilu sezona kupanja počinjala 1. lipnja.

- Puno je dilema, nepoznanica i pitanja naših gostiju oko statusa predstojeće ljetne sezone na koja mi ne možemo odgovoriti u ovom trenutku, jer to ovisi od odluka zdravstvenog sustava. Uskoro ćemo se o svemu očitovati javnim priopćenjem - izjavio je za Fenu direktor JKP "Panonnica“ Maid Porobić.

Prodaja sezonskih ulaznica po akcijskim cijenama bit će nastavljena kada se steknu uvjeti za to.

Prošle godine sezona je počela 7. lipnja, jer je početak mjeseca bio kišovit, a ove godine sve je neizvjesno zbog epidemije Covida-19. Eventualni početak rada turističkog kompleksa sigurno će ovisiti o mišljenju epidemiologa i drugih medicinskih stručnjaka.

Inače, rekordan broj prodatih ulaznica tijekom turističke sezone na Panonskim jezerima zabilježen je 2017. godine, kada je prodano oko 400.000 ulaznica.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.