Nakon dolaska s hladnoće, najbolji način da se ugrijete je da popijete jedan vruć napitak, poput vruće čokolade. Međutim, za tako jednostavnu poslasticu može biti nezgodno savladati tehniku izrade. Stoga su stručnjaci otkrili svoje trikove za najbolju vruću čokoladu napravljenu kod kuće, prenosi PAeats.
Kupujte domaće
Bez obzira koju vrstu mlijeka, čokolade i ukrasa želite, potražite one vrhunske kvalitete kod lokalnih marki. Lokalne farme zaštićenih područja pružaju najsvježije mliječne proizvode, a prodavaonice slatkiša i specijalizirane tržnice nude čokolade s ekstraktom kakaa. Kvalitetna čokolada stvarno napravi razliku u napitku.
Probajte sa šlagom
Pomiješajte 1 vrhnje za šlag, 2 žlice šećera u prahu i pola žlice arome po izboru, poput vanilije. Sve dobro istucite i dodajte svojoj vrućoj čokoladi.
Mlijeko je važno
Što je veći sadržaj masti u mlijeku, to će vruća čokolada biti više kremastog okusa. Zatim, morate obratiti pažnju i na temperaturu. Polako, ravnomjerno zagrijavanje osigurava da se mlijeko ne prekuha, često miješajte i nemojte žuriti s postupkom. Pjena također povećava volumen i kremasti okus.
Ne zaboravite pjenjaču
Najbolji način za miješanje čokolade je pomoću pjenjače, ne miksera ili vilice. Pazite da odaberete pjenjaču koja je prilagođena volumenu s kojim radite i snažno umutite, posebno kako biste osigurali da se čokolada ravnomjerno topi i ne gruda.