Prema britanskoj stručnjakinji za čokoladu i osnivačici tvrtke Chocolate Ecstasy Tours Jennifer Earle kad se tek kuša čokolada se treba žvakati polako, a komadić koji je zadnji ostao u ustima treba sporo cuclati...
- Kad ju zagrizete, sažvačite, a jedan komadić polako cuclajte i primijetiti ćete da je okus na početku, na sredini i na kraju različit - rekla je.
Isto tako, kaže, barem 20 minuta prije kušanja čokolade ne biste trebali ništa jesti ni piti, da si ne uništite doživljaj, njen miris i okus. Dobro je čokoladu također ne primati rukama na kojima imate ostatke kreme za ruke, te čak ni ne nositi parfem u vrijeme kušanja.
- Mnogo je načina i za poslužiti i čokoladu - kaže Earle. "Servirajte komade čokolade kao dio kanapea ili skupa sa sirom s kojim se sjajno spaja, posebno ako je na biljnoj bazi", savjetuje. Kad ju prvi put kušate, dodaje, čokoladu prvo pomirišite, jer jednom kad ju stavite u usta, više neće isto mirisati.
- Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što odlomite komad, jer tada ona ispusti svu svoju aromu - kaže. A ako želite izbjeći prejedanje ovom slasticom, stručnjakinja savjetuje da kupite što kvalitetniju čokoladu, sa što većim udjelom kakaa.
- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, prije nego pojedete previše, vaš će mozak dobiti signal da vam je dosta - objasnila je za Daily Mail.