Jesen nam miriše na sočne jabuke, a jedan od najpopularnijih deserta kojeg možete pronaći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka.
Ako želite napraviti ovaj brzinski slatki desert kod kuće, jednostavno slijedite dolje navedeni recept kako biste ovo jelo napravili u samo nekoliko koraka.
Sastojci:
4 jabuke - oguljene i narezane
1 šalica šećera
1 jaje
¼ šalice mlijeka
1 šalica grožđica
1 pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
1 žličica soka od limuna
1 žličica vanilije
1 žličica mljevenog cimeta
3 žlice višenamjenskog brašna
Postupak:
Pomiješajte u zdjelici jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet. Dobro promiješajte, piše 24sata.hr.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite tijesto. Razvaljajte ga da bude ujednačeno. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite smjesu. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
Umutite jaje i mlijeko u zdjeli i nanesite ih na tijesto. Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije, piše Pink Villa.
Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.