„Najvažnije što trebate znati o meni je da obožavam hranu i sve vezano za hranu. Volim smišljati zdrave cjelovite recepte, volim kuhati, fotografirati hranu, čitati kuharice, čak me veseli i kupovati namirnice", kaže Maja Brekalo, naša poznata food blogerica.
U našem prilogu Skuhaj brzo i fino, Maja donosi brojne recepte za slana i slatka jela iz njezinih hit kuharica Moja sretna hrana i Moji sretni kolači.
Zavirite u naš prilog s receptom za ovu slasnu tjesteninu, a više recepata pronađite u posebnom prilogu u četvrtak 24. ožujka.
TJESTENINA S GLJIVAMA I MINI RAJČICAMA
(Za 1 porciju)
Sastojci:
- 1 porcija pirovih rezanaca (oko 100g)
- 1/2 šalice mini rajčica
- 300 g malih šampinjona
- 2 mlada luka
- 1 žličica dimljene paprike
- malo čilija, po ukusu
- 1 žlica sojinog shoyu umaka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol, papar
–1/2 šalice bademovog ili sojinog vrhnja
Priprema:
Prepolovite mini rajčice, gljive također ako nisu sitne, narežite mladi luk na kolutiće te list peršina na jako sitno. Pirjajte gljive sa začinima i prstohvatom soli na maslinovom ulju pa dodajte mini rajčice, mladi luk, shoyu i još kratko propirjajte. Kad su gljive omekšale, dodajte vrhnje. Još kratko propirjajte, provjerite je li dovoljno slano, dodajte peršin i skuhane rezance te promiješajte. Moj je običaj dodati na kraju još malomaslinovog ulja za još bolji okus.
Poslužite odmah.
U prilogu Skuhaj brzo i fino donosimo i jednostavne recepte Brune Vučak iz Tvornice zdrave hrane. Isprobajte najbolje slane muffine Irene Gavran s bloga Pregacha i mnoge druge.
Pronađite na svim kioscima u četvrtak 24. ožujka.