savjeti bez kojih na možete

Svi trikovi pravog majstora: Punjena teleća prsa Steve Karapandže

Svi trikovi pravog majstora: Punjena teleća prsa Steve Karapandže
14.01.2023.
u 09:04
Pogledaj originalni članak

Pored telećih prsa tijekom pečenja možete staviti grančicu ružmarina, malo crvenog luka, jednu mrkvu i obavezno kosti koje vam je mesar izvadio jer obogaćuju sok kojim ćete tijekom pečenja podlijevati meso. Evo i recepta!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Punjena teleća prsa s povrćem

Sastojci:

teleća prsa, oko 2 kg

2 suhe žemlje

2 jaja

1 dl mlijeka

½ glavice luka

30 g suhe slanine

1 dl ulja

mješavina začina za pečenje

½ vezice peršina

sol, papar

povrće po želji

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Telećim prsima pažljivo odstranite rebra, najbolje da to napravi mesar, te napravite vrećicu za punjenje. Dobro utrljajte s vanjske i unutrašnje strane mješavinom začina za pečenje. Napunite pripremljenim nadjevom pa otvor zatvorite kuhinjskim koncem. Stavite peći u namašćeni lim, podlijte s malo vode i pecite na 180-200 stupnjeva uz povremeno podlijevanje sokom od pečenja. Nakon otprilike 2 sata pečenja meso izvadite i ostavite da malo odmori, pa ga tek potom narežite na lijepe šnite. Poslužite s kuhanim povrćem koje možete preliti sokom od pečenja ili rastopljenim maslacem.

Pripremite nadjev:

Žemlje (ili bijeli kruh) narežite na kockice, a zatim prelijte mješavinom mlijeka i jaja. Luk i slaninu sitno nasjeckajte te na malo ulja staklasto popržite. Dodajte pripremljenim žemljama, posolite i popaprite po želji. Pospite nasjeckanim peršinom i sve dobro izmiješajte. Umjesto punjenja nadjeva u „džep“ prsa, možete rastanjiti meso u jedan veliki odrezak na koji stavite nadjev i zarolate ga u roladu. Roladu obavezno povežite kuhinjskim koncem prije pečenja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.