NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA ČUPAVCE

Svi vole mekani žuti biskvit u preljevu od čokolade i kokosu

Svi vole mekani žuti biskvit u preljevu od čokolade i kokosu
30.12.2023.
u 14:28
Pogledaj originalni članak

 

Na blagdanskom stolu nezaobilazni su i čupavci, mekani žuti biskvit umočen u čokoladu i uvaljan u kokos. Ovaj kolač potječe iz Australije, a u originalu se zove Lamington cake ili lamingtons. Ovo je originalan i najjednostavniji recept za ove omiljene kolače.

Sastojci

Za biskvit:

- 3 jaja
- 10 žlica šećera
- 13 žlica ulja
- 1 dl mlijeka
- 16 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer

Za preljev/glazuru:

- 1,5 dl mlijeka
- 150 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca
- 200 g kokosa
- 150 g šećera

Korak 1
Izmiksajte

Umutite jaja, vanilin šećer i šećer pa dodajte mlijeko i ulje, ali stalno miksajte. Dodajte pola brašna - u drugu polovicu dodajte prašak za pecivo i promiješajte. Brašno je najbolje prosijati i tako dodati u smjesu.

Korak 2
Pecite

Lim za pečenje nauljite i pospite s malo brašna, izlijte smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od kalupa, gotov je).

Korak 3
Pripremite glazuru

Pečeni biskvit ostavite da se malo ohladi pa ga narežite na kocke. Glazuru pripremite kuhanjem mlijeka sa šećerom (na laganoj vatri, paziti da mlijeko ne zagori). Kad mlijeko prokuha dodajte maslac i čokoladu. Neprestano miješajte dok smjesa ponovno ne zavrije. Maknite sa štednjaka i ohladite smjesu dok ne bude mlaka.

Korak 4
Uvaljajte

Biskvit izrezan u kocke uvaljati u glazuru pa u kokosovo brašno. Ako su kocke previše natopljene glazurom pričekajte da se "ocijede".

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.