Memorijalni 6. Toni Carp Cup na Reviru u Oštroj Luci

Tijekom 72 sata natjecanja ulovljena su 253 komada ribe, težine 1721 kilogram

Tijekom 72 sata natjecanja ulovljena su 253 komada ribe, težine 1721 kilogram
07.08.2024.
u 16:30
Atraktivna posavska prirodna lokacija jezera u središtu Oštre Luke (Orašje) nazvana Revir predstavlja prirodnu ljepotu i blagodat mjesta idealnog za organiziranje raznih događanja.
Pogledaj originalni članak

Lučki rovovi postali su već odavno prepoznatljiva odrednica za one koji vole sportski ribolov. Posljednji organizirani sportski događaj bio je u znaku šestog po redu memorijalnog Toni Carp Cupa u lovu na šarana i amura. Sportski rezultati imali su posebnu važnost jer Ribolovna sekcija "Oštra Luka - Bok - Bukova Greda" turnirom ustrajno čuva uspomene na Tonija Filipovića iz Boka, tragično stradalog člana sekcije i jednog od mlađih aktivnih članova UR "Šaran" Orašje.

Prije početka turnira sudionici su posjetili grob pokojnog Tonija, položili vijenac i zapalili svijeće. Sudjelovalo je 15 ekipa s više od 50 ribolovaca, članova Udruge, a tijekom 72 sata natjecanja ulovljena su 253 komada ribe težine 1721 kg, što je novi rekord turnira. U oba sektora ulov je bio približno isti (868 kg u sektoru "B" i 852 kg u sektoru "A"), što je pokazatelj, tvrde ribiči, da je riba ravnomjerno grizla, a svi sudionici imali ravnopravne uvjete.

- Pecalo se u dva sektora. Rezultati pokazuju da smo i ove godine nadmašili rekord turnira i drago nam je što su sve ekipe imale ulov. Bilo je lijepo druženje, spremili smo obilne obroke za tri dana i sve je bilo na vrhunskoj razini. Drago nam je da i roditelji podržavaju ovaj naš simboličan način čuvanja uspomene na Tonija. Sudjelovala je i ekipa s kojom je Toni pecao, Afrički Eskimi, koji su bili treći u sektoru "B", kazao je voditelj sekcije Ivica Arlović.

Prvo mjesto u sektoru "A" osvojio je Carp Team "Amateri" s 347 kg, drugo CT Veterani sa 153 kg, a treće CT Lilići sa 143 kg ribe. U sektoru "B" pobijedio Carp Team "Parabellum" s 311 kg ribe, drugi je bio CT Tomić s 246 kg, a treći CT Afrički Eskimi sa 101 kg ulovljene ribe.

Najveću ribu u sektoru "A" imali su Veterani (16,1 kg), a u sektoru "B" Parabellum (14,8 kg). Po tri prvoplasirane ekipe po sektorima, kao i ekipe s najtežom ribom, nagrađene su prigodnim nagradama koje su uručili Ivica Arlović, predsjednik sekcije, i Ivo Filipović Kimba, otac pokojnog Tonija, koji je uime obitelji Filipović izrazio zahvalnost sudionicima koji čuvaju uspomene na pokojnog Tonija. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.