jako brzo je gotov

Tiramisu s kokosom – krema bez jaja, okus savršenstva!

Foto: ReciPeci
Tiramisu s kokosom – krema bez jaja, okus savršenstva!
19.08.2024.
u 08:19
Pogledaj originalni članak

Iako u naslovu stoji da je ovo jedan tiramisu s kokosom, ovdje je jedina poveznica s pravim tiramisuom piškote i Mascarpone. No, redoslijedom slaganja, a i okusom podsjeća baš na tiramisu. Ovo je ustvari jedan potpuno izmišljeni kremasti kolač s bogatom kremom od mascarponea, šlaga i kokosa.

U svakom slučaju, tiramisu s kokosom je savršeni kolač bez pečenja za vruće ljetne dane jer je doista jako brzo gotov. Sve se zajedno pomiješa, složi u slojeve s piškotama, rashladi i to je to! Čista kremasta uživancija, piše Recipeci.

Tiramisu s kokosom – recept

POTREBNO:

  • 400 g piškota
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 500 g Mascarpone sira
  • 80 g kokosa

Za umakanje piškota:

  • 250 ml mlijeka
  • 4 žlice ruma

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • 4 žlice slatkog vrhnja

PRIPREMA:

  1. Prije svega od slatkog vrhnja odvijite 4 žlice na stranu jer će vam trebati kasnije za glazuru.
  2. Ostatak slatkog vrhnja početi miksati. Na pola miksanja dodati šećer pa izmiksati do kraja. Tada dodati mascarpone pa izmiksati. Na kraju svega ubaciti kokos pa također ismiksati.
  3. Na kraju sve još jednom ručno promiješajte.
  4. U predviđeni kalup na dno složite piškote namočene u mlijeko s rumom. Preko njih nanesite jedan dio kreme, složite preko nje namočene piškote, pa završite ostatkom kremom.
  5. Preko svega izlijte čokoladnu glazuru koju napravite tako da pomiješate čokoladu natrganu na komadiće, maslac i slatko vrhnje te uz lagano zagrijavenje i miješanje sve otopite.
  6. Tiramisu s kokosom treba dobro rashladiti prije posluživanja.

Dobar tek!

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.