Iako u naslovu stoji da je ovo jedan tiramisu s kokosom, ovdje je jedina poveznica s pravim tiramisuom piškote i Mascarpone. No, redoslijedom slaganja, a i okusom podsjeća baš na tiramisu. Ovo je ustvari jedan potpuno izmišljeni kremasti kolač s bogatom kremom od mascarponea, šlaga i kokosa.
U svakom slučaju, tiramisu s kokosom je savršeni kolač bez pečenja za vruće ljetne dane jer je doista jako brzo gotov. Sve se zajedno pomiješa, složi u slojeve s piškotama, rashladi i to je to! Čista kremasta uživancija, piše Recipeci.
Tiramisu s kokosom – recept
POTREBNO:
- 400 g piškota
- 500 ml slatkog vrhnja
- 5 žlica šećera u prahu
- 500 g Mascarpone sira
- 80 g kokosa
Za umakanje piškota:
- 250 ml mlijeka
- 4 žlice ruma
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
- 4 žlice slatkog vrhnja
PRIPREMA:
- Prije svega od slatkog vrhnja odvijite 4 žlice na stranu jer će vam trebati kasnije za glazuru.
- Ostatak slatkog vrhnja početi miksati. Na pola miksanja dodati šećer pa izmiksati do kraja. Tada dodati mascarpone pa izmiksati. Na kraju svega ubaciti kokos pa također ismiksati.
- Na kraju sve još jednom ručno promiješajte.
- U predviđeni kalup na dno složite piškote namočene u mlijeko s rumom. Preko njih nanesite jedan dio kreme, složite preko nje namočene piškote, pa završite ostatkom kremom.
- Preko svega izlijte čokoladnu glazuru koju napravite tako da pomiješate čokoladu natrganu na komadiće, maslac i slatko vrhnje te uz lagano zagrijavenje i miješanje sve otopite.
- Tiramisu s kokosom treba dobro rashladiti prije posluživanja.
Dobar tek!