BOLJE NE MOŽE

Tko je za Nutella cheseecake? Imamo recept koji će zadovoljiti i najveće ljubitelje slatkog!

Foto: Instagram/Jelena Paradžiković
Tko je za Nutella cheseecake? Imamo recept koji će zadovoljiti i najveće ljubitelje slatkog!
16.08.2020.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Iako su i cheesecake i Nutella sami po sebi odlična ideja, još bolje zvuče kad dolaze u kombinaciji. Takav bi spoj oduševio i najveće ljubitelje slatkog, a s nama ga je podijelila Jelena Paradžiković u čijim smo slatkim receptima uživali već nekoliko puta, a sve ih volimo pratiti na njezinom Instagram-profilu. Vikend je uvijek rezerviran za (dodatnu) dozu slatkog pa uživajte u Jeleninom receptu kojeg Diva.hr donosi u nastavku.

Foto: Instagram/Jelena Paradžiković

Sastojci za biskvit

  • 70 g margarina (otopljenog)
  • 300 g mljevenog keksa
  • 2 žlice Nesquik
  • 100 ml mlijeka

Sastojci za kremu

  • 500 g mascaropne sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 4 žlice Nutelle
  • 500 ml slatkog vrhnja

Sastojci za ganache

  • 150 g mliječne čokolade
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema

Za biskvit pomiješajte mljeveni keks sa Nesquikom i dodajte otopljeni margarin i mlijeko. Kada sve pomiješate, utisnite to na pek-papir koji ste stavili u kalup. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. 

Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje, nemojte ga previše umutiti. U mascarpone polako dodajte izmiksano slatko vrhnje. Kada ste sve sjedinili, kremu podjelite na dva dijela, jedan dio ostavite kakav je, a u drugi dodajte četiri žlice Nutelle i izmiksajte.

Na biskvit složite tamnu kremu, a zatim bijelu. Stavite u hladnjak na hlađenje.

Ganache napravite tako da slatko vrhnje stavite na vatru i dodate čokoladu uz stalno miješanje dok čokolada skroz ne otopi. Kada se čokolada ohladi, lagano ju istresite na tortu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.