Prefina krema od jagoda i jogurta, koja je glavna zvijezda ove torte, priprema se jako brzo i bez muke, a zatim je samo još potrebno umutiti smjesu za biskvit te pripremiti ganache od čokolade.
Kada spojiš sve komponente, dobit ćeš osvježavajuću, laganu i finu tortu od jagoda i čokolade koja na idealan način slavi sezonu omiljenih slatkih crvenih plodova.
SASTOJCI
- jaje 3 kom
- šećer kristal 4 žlica
- glatko brašno 3 žlica
- kakao prah 3 žlica
- prašak za pecivo 0,50 kom
- voćni jogurt - od jagode 300 g
- jagode 500 g
- šećer kristal 50 g
- vanilin šećer 2 kom
- vrhnje za šlag 500 ml
- želatina u prahu 15 g
- čokolada za kuhanje 200 g
- vrhnje za šlag 200 ml
POSTUPAK
- Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksaj pjenasto.
- Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo, te sve sjedini.
- Prethodno čvrsto izlupane bjelanjke umiješaj u smjesu od žumanjaka.
- Peci u kalupu veličine 26 cm na 180 stupnjeva, oko 10 minuta.
- Biskvit ohladi pa na njega namaži kremu od jagoda.
- Za kremu od jagoda želatinu napravi prema uputi na vrećici - ostavi je sa strane da nabubri, a nakon toga u multipraktik dodaj jogurt od jagode i zamrznute (svježe) jagode te sve izblendaj (izmiksaj) u glatku kremu.
- Kremu zagrij, pa u nju dodaj šećere (probaj je li dosta slatko). Zagrijte kremu tek toliko da se šećeri otope.
- U kremu od jagoda dodaj želatinu napravljenu po uputama s pakiranja.
- Izmiksaj vrhnje za šlag, te kremu od jagoda postepeno i lagano pomoću pjenjače umiješaj u šlag.
- Kremu stavi na biskvit i ohladi u hladnjaku barem 4 sata.
- Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru napravljenu od vrelog vrhnja u kojem se rastope komadi čokolade.
- Za glazuru - Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru. Ohladi i uživaj u ovom laganom i osvježavajućem desertu.