FINA I LAGANA

Torta od jagoda i čokolade

Torta od jagoda i čokolade
07.05.2024.
u 10:04
Jagode i čokolada uvijek su dobra ideja, a kada ih spojite u ovoj jednostavnoj i laganoj torti, omiljena kombinacija dobit će posve novo značenje. Torta od jagoda i čokolade osvaja na prvu!
Pogledaj originalni članak

Prefina krema od jagoda i jogurta, koja je glavna zvijezda ove torte, priprema se jako brzo i bez muke, a zatim je samo još potrebno umutiti smjesu za biskvit te pripremiti ganache od čokolade. 

Kada spojiš sve komponente, dobit ćeš osvježavajuću, laganu i finu tortu od jagoda i čokolade koja na idealan način slavi sezonu omiljenih slatkih crvenih plodova. 

SASTOJCI 

- jaje 3 kom 
- šećer kristal 4 žlica 
- glatko brašno 3 žlica 
- kakao prah 3 žlica 
- prašak za pecivo 0,50 kom 
- voćni jogurt - od jagode 300 g 
- jagode 500 g 
- šećer kristal 50 g 
- vanilin šećer 2 kom 
- vrhnje za šlag 500 ml 
- želatina u prahu 15 g 
- čokolada za kuhanje 200 g 
- vrhnje za šlag 200 ml 

POSTUPAK 

- Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksaj pjenasto. 
- Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo, te sve sjedini. 
- Prethodno čvrsto izlupane bjelanjke umiješaj u smjesu od žumanjaka. 
- Peci u kalupu veličine 26 cm na 180 stupnjeva, oko 10 minuta. 
- Biskvit ohladi pa na njega namaži kremu od jagoda. 
- Za kremu od jagoda želatinu napravi prema uputi na vrećici - ostavi je sa strane da nabubri, a nakon toga u multipraktik dodaj jogurt od jagode i zamrznute (svježe) jagode te sve izblendaj (izmiksaj) u glatku kremu. 
- Kremu zagrij, pa u nju dodaj šećere (probaj je li dosta slatko). Zagrijte kremu tek toliko da se šećeri otope. 
- U kremu od jagoda dodaj želatinu napravljenu po uputama s pakiranja. 
- Izmiksaj vrhnje za šlag, te kremu od jagoda postepeno i lagano pomoću pjenjače umiješaj u šlag. 
- Kremu stavi na biskvit i ohladi u hladnjaku barem 4 sata. 
- Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru napravljenu od vrelog vrhnja u kojem se rastope komadi čokolade. 
- Za glazuru - Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru. Ohladi i uživaj u ovom laganom i osvježavajućem desertu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.