supersočan i ukusan

Torta od mrkve: Desert čarobnog izgleda i okusa odličan izbor za uskršnji stol

Foto: INSTAGRAM @THEBROWNEYEDBAKER
Torta od mrkve: Desert čarobnog izgleda i okusa odličan izbor za uskršnji stol
16.03.2023.
u 08:20
Pogledaj originalni članak

Nekako nam se čini da nema prikladnijeg kolača za Uskrs od torte od mrkve. Logično, zar ne? Ovaj je kolač supersočan i ukusan i jednostavno mami na repete! Osim toga, izgleda lijepo i savršeno će se uklopiti u ostatak ponude na uskršnjem stolu.

Recept nije previše zahtjevan, a tijekom pripreme dopuštena je i određena doza vlastite kreativnosti, piše miss7.24sata.hr.

Recept za tortu od mrkve:

Sastojci za tijesto:

225 g brašna

pola paketića

vinski kamen praška za pecivo

300 g smeđeg šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

pola žličice soli

3 žličice cimeta

250 ml suncokretovog ulja

4 jaja

375 g mrkve

100 g nasjeckanih badema

50 g jezgri oraha, usitnjenih

Za preljev:

150 g šećera u prahu

100 g rastopljenog maslaca

200 g punomasnog krem sira

pola žličice ekstrakta vanilije 

Foto: INSTAGRAM @THEBROWNEYEDBAKER

Priprema:

1. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 175 stupnjeva. 

2. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet.

3. Umiješaj ulje.

4. Dodaj jedno po jedno jaje i miksaj.

5. Oguli mrkvu, operi je te naribaj. 

6. Umiješaj je u tijesto zajedno s bademima.

7. Podmaži okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obloži papirom za pečenje. 

8. Tijesto izlij u kalup i peci sat vremena, malo prekrij pred kraj i ostavi da se ohladi u kalupu.

9. Za preljev rastopi maslac, ostavi da se ohladi i umiješaj šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto.

10. Kolač od mrkve pažljivo prepolovi poprečno i zagladi oko 1/3 preljeva na donjem dijelu, a s preostalom kremom ravnomjerno premaži na i oko torte.

11. Po želji možeš ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.

Foto: INSTAGRAM @THEBROWNEYEDBAKER

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.