8. rujna

Trebinje: U nedjelju predstavljanje dopunjenog izdanja knjige „Iz trebinjskih susreta“ biskupa Ratka Perića

Trebinje: U nedjelju predstavljanje dopunjenog izdanja knjige „Iz trebinjskih susreta“ biskupa Ratka Perića
05.09.2024.
u 19:19
Trebinje će 8. rujna, na blagdan Male Gospe, biti domaćin predstavljanja drugog dopunjenog izdanja knjige „Iz trebinjskih susreta“, koju je prije 50 godina napisao don Ratko Perić, tadašnji župni upravitelj.
Pogledaj originalni članak

Knjiga, koja je prvotno objavljena u izdanju Župe Hrasno – Brštanica, u to vrijeme jedinog katoličkog izdavača u biskupiji Trebinjskoj, postala je traženo štivo među Trebinjcima, posebice među onima koji su bili prisiljeni napustiti svoj zavičaj.

Novo izdanje knjige objavljeno je zahvaljujući potpori prijatelja i dobročinitelja, a njegovo objavljivanje poklapa se s obilježavanjem 140. godišnjice blagoslovljena nove Rimokatoličke crkve u Trebinju, koja je posvećena 8. lipnja 1884. godine od strane biskupa dubrovačkog i upravitelja ap. biskupije Mrkansko-trebinjske, Mate Vodopića.

Povodom ove godišnjice, kao i objave dopunjenog izdanja knjige, u Trebinju će se na blagdan Male Gospe, 8. rujna, održati svečana sveta misa s početkom u 11:00 sati. Misu će predvoditi mons. Ratko Perić, biskup u miru, uz sudjelovanje drugih svećenika. Nakon mise uslijedit će kratko predstavljanje knjige „Iz trebinjskih susreta“.

Ova knjiga, koja donosi povijesne i duhovne zapise iz života Trebinja i okolice, od posebne je važnosti za sve katolike iz tog kraja, a njezino novo izdanje dodatno obogaćuje lokalnu kulturnu baštinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.