Nije tajna da manje koštaju većinom oni komadi mesa koje je potrebno dulje kuhati.
Svinjska lopatica, goveđa potkoljenica i pileći batak jeftiniji su od manje masnog mesa poput svinjskog lungića, odreska ili pilećih prsa.
Masniji komadi imaju više okusa
Jedan britanski mesar rekao je za The Sun: “Masniji komadi imaju više okusa i možete ih staviti u štednjak i napraviti fino jelo za sitan novac.”
Također preporučuje janjeća prsa, koja se mogu sporo kuhati na laganoj temperaturi, a zatim dovršiti na jakoj vatri kako bi postali hrskavi, prenosi N1.
Jetrica, bubrezi, jezik i srce nekada bili simbol štedljivog kuhanja
A ova teška gospodarska vremena mogla bi samo najaviti njihov povratak.
Konzumiranje iznutrica je savršen izbor za pristupačan život, ali i najjeftiniji način da dobijete proteine iz mesa.
Dalje, janjeća iznutrica je obično jeftinija od goveđe, a janjeće srce ima vrlo blag okus te je narezano na tanke ploške savršeno meso za prženje.
Tražite mesara dodatke
Zamolite mesara da vam očisti pile, samelje mljeveno meso s većim udjelom masti ili čak ubaci malo besplatnih kostiju da napravite juhu punu hranjivih tvari.
One se mogu koristiti kao temeljac za fine i jeftine juhe ili variva.