Samo 5 sekundi!

Trik za najlakše guljenje kuhanog krumpira

Trik za najlakše guljenje kuhanog krumpira
12.02.2017.
u 21:00
Pogledaj originalni članak

Ako želite brzinski oguliti krumpir bez da opečete svoje prste, poslužite se ovim trikom u koji je uključeno nešto hladne vode i nekoliko kockica leda.

Oguliti kuhani krumpir neposredno nakon kuhanja za mnoge predstavlja veliki problem jer se koža krumpira teško odvaja od ploda, a prsti često puta bivaju opečeni. Da bi spriječili opekline na prstima i olakšali si kuhanje, možete se poslužiti i ovim trikom.

Što vam je potrebno: Voda s kockama leda

Što trebate napraviti: Kuhani krumpir iz kipuće vode prebacite u vodenu kupku s kockicama leda na samo 5 sekundi.

Zašto djeluje: Ledena kupka "šokirat“ će površinu krumpira, a koru ćete nakon toga moći lagano odstraniti od ploda te upotrijebiti za daljnju pripremu jela.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.