SAVRŠEN SPOJ GRIZA, PUDINGA I ČOKOLADE

TROSLOJNA TORTA KOJA SE NE PEČE: Sigurno ćete je napraviti više puta!

TROSLOJNA TORTA KOJA SE NE PEČE: Sigurno ćete je napraviti više puta!
20.11.2021.
u 14:48
Pogledaj originalni članak

Brzo, jednostavno, a tako kremasto i ukusno. Sloj od griza, od pudinga i na kraju čokoladni sloj čine ovu tortu idealnom za sve prilike. pritom se ne peče, samo se čeka da se kolač ohladi. Isprobajte što prije. Evo što vam je sve potrebno.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 150 g šećera
  • 100 g griza
  • 50 g praška za puding sa ukusom vanile
  • 75 g putera
  • 75 ml slatke pavlake
  • 150 g crne čokolade
  • 250 ml  slatke pavlake
  • Priprema:

    U pola litra mlijeka dodajte polovinu šećera i griz. Stavite da se zagreva sve vreme mešajući kako bi se zgusnulo. Stavite smjesu u kalup. Stavite u hladnjak. U drugu polovinu mlijeka ubacite preostali šećer i puding u prahu pa mešajte dok se ne zgusne. Umutite puter, dodajte mu skuvan puding pa mutite sve zajedno dok smjesa ne postane glatka. Ulijte i 75ml slatke pavlake pa opet mutite. Izlijte smjesu preko prve smjese u kalupu. Vratite u hladnjak. Zagrijte preostalu slatku pavlaku pa u nju dodajte čokoladu. Mješajte dok se ne otopi pa prelijte kolač. Vratite u hladnjak na pola sata.

     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.