Potpora oporavku

Tvrtke s poplavljenih područja mogu se prijaviti za pomoć, evo i kako

Tvrtke s poplavljenih područja mogu se prijaviti za pomoć, evo i kako
10.10.2024.
u 16:44
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta pozvalo je sve gospodarske subjekte s područja pogođenih teškim poplavama da se pisanim putem obrate ovom ministarstvu
Pogledaj originalni članak

U katastrofalnim poplavama koje su pogodile sjevernu Hercegovinu i središnju Bosnu na udaru su se, osim obiteljskih domaćinstava, našli i poslovni subjekti, a što u prijevodu znači kako će ekonomske štete od prirodne katastrofe osjetiti i u vremenu koje dolazi. kako bi se takvim tvrtkama pomogli, Vlada Federacije, odnosno resorno Ministarstvo imaju namjeru realizirati niz aktivnosti.  Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta pozvalo je sve gospodarske subjekte s područja pogođenih teškim poplavama, Jablanice, Konjica, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka, koji su pretrpjeli materijalnu štetu i kojima je zbog toga otežano poslovanje, da se pisanim putem obrate ovom ministarstvu, radi sagledavanja štete koju su pretrpjeli i iznalaženja adekvatnih rješenja za njihov oporavak.

U skladu s politikom Vlade Federacije BiH, koja na ugroženim područjima odgovorno i kontinuirano radi na smještaju brojnih građana koji su ostali bez svojih domova, te obnovi i osposobljavanju oštećenih saobraćajnica, Ministarstvo ovim pozivom želi biti na usluzi i od pomoći ugroženim tvrtkama i drugim gospodarskim subjektima.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, također, u skladu sa svojim realnim mogućnostima i odlukama Vlade Federacije BiH, učiniti sve da ne dođe do gubitka radnih mjesta i prestanka poslovanja ugroženih gospodarskih subjekata u Jablanici, Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku. Gospodarski subjekti se mogu pisanim putem obratiti na adrese Ministarstva: ulica dr. Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, broj faxa: +387 (0)36 449-122, te putem e-maila: Vojin.Mijatovic@fmrpo.gov.ba.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.