Vrijeme

U Bosni jutros oblačno vrijeme s kišom, u Hercegovini sunčanije

U Bosni jutros oblačno vrijeme s kišom, u Hercegovini sunčanije
16.09.2024.
u 08:44
Pogledaj originalni članak

U Bosni je jutros oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini je sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan-sedlo 5; Sokolac 6; Bugojno, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 8; Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 9; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica i Zvornik 10; Mostar 12 i Neum 13 stupnjeva Celzija.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom. Više padalina prijepodne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

U poslijepodnevnim i večernjim satima na području Hercegovine su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva Celzija, na jugu zemlje od 20 do 23 stupnja.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme.Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.