Odlučuje li se izborna utrka

U bošnjačkom dijelu Mostara gužve, u hrvatskom nikoga na biralištima

U bošnjačkom dijelu Mostara gužve, u hrvatskom nikoga na biralištima
06.10.2024.
u 17:23
Kampanja se u Mostaru kod dijela bošnjačkih stranaka gradila na protivljenju križu na Humu i Hrvatskom narodnom kazalištu
Pogledaj originalni članak

U popodnevim satima, kao i na proteklim izborima, zabilježene su velike gužve na biralištima u istočnom većinskom bošnjačkome dijelu grada Mostara. Istodobno u zapadnome dijelu grada na biračkim mjestima je daleko manje birača, što može biti presudno.
U Mostaru je doslovno svaki glas važan, a u suštini se utakmica vodi oko toga hoće li gradonačelnik doći iz hrvatskog ili pak bošnjačkog stranačkoga bloka. Najizvjesniji kandidati za tu poziciju su Mario Kordić i Đani Rahimić. Izlaznost u Mostaru je do popodnevnih sati bila nešto niža nego što je tio bio slučaj prije četiri godine, a najveće se gužve stvaraju nakon misa i vjerskih službi. Gradonačelnik se bira među izabranim vijećnicima, a nijedan narod ne može imati više od 15 vijećnika. Takvo rješenje ne postoji
nigdje u Bosni i Hercegovini. Kampanja se u Mostaru kod dijela bošnjačkih stranaka gradila na protivljenju križu na Humu i Hrvatskom narodnom kazalištu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OK
Omladinac koji to nije
17:58 06.10.2024.

Za slabu izlaznost na zapadu Mostara, krivi su političaru koji bi htjeli da ih zastupaju. Ali i dosada su ih loše zastupali.