automobil sletio u rijeku

U Kiseljaku i Visokom u ponedjeljak Dan žalosti zbog nesreće u kojoj je poginulo četvero mladih

U Kiseljaku i Visokom u ponedjeljak Dan žalosti zbog nesreće u kojoj je poginulo četvero mladih
11.10.2024.
u 21:00
Pogledaj originalni članak

U Visokom i Kiseljaku je 14. listopada proglašen Dan žalosti zbog tragične smrti četiri mlade osobe u prometnoj nesreći. Na Dan žalosti bit će spuštene zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Visoko, na zgradama javnih poduzeća i javnih ustanova, kao i na zastavama postavljenim na javnim prostorima. Otkazuju se sve za ponedjeljak planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije. Pozvali su vlasnike ugostiteljskih objekata, te elektronske i druge medije da svoje aktivnosti prilagode Danu žalosti, piše Klix.ba.

Kako je navedeno, u dogovoru s načelnikom Općine Kiseljak Mladenom Ramljak, na isti datum je proglašen i Dan žalosti u ovoj općini.

Podsjetimo da se prije dvije noći dogodila prometna nesreća kada je automobil sletio u rijeku Bosnu s regionalnog puta Visoko - Kakanj u mjestu Dobrinje. U toj stravičnoj nesreći stradali su Armin Puščulović i Branka Dusper iz Kiseljaka, Amina Kardaš te Sara Savić iz Visokog.

Osim navedenih, u prometnoj nesreći teže ozljede je zadobila i osoba B. M. te je prebačen na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu na daljnje liječenje.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.