'PRVA POGREŠKA'

'U Njemačkoj svakog mjeseca startam s 2200 eura, evo koliko mi ostane kad podmirim sve troškove'

Foto: Igor Soban/Pixsell
'U Njemačkoj svakog mjeseca startam s 2200 eura, evo koliko mi ostane kad podmirim sve troškove'
24.09.2024.
u 14:48
Žena i ja živimo u Austriji s 3500 eura. Uz sve račune i troškove, ostane nam dovoljno za odlazak na jezero svake godine, četverotjedni godišnji odmor i živimo odlično, pisali su neki u komentarima
Pogledaj originalni članak

Kolike su plaće u raznim zemljama i kako preživjeti s tim iznosima, tema je svakodnevnih rasprava. Jedan Balkanac odlučio je ''pridonijeti'' toj temi pa podijelio koliko zarađuje u Njemačkoj svaki mjesec te koliko mu ostane kad podmiri sve troškove. Kako prenosi  Dnevno.hr, on je kazao kako svakoga mjeseca starta s 2200 eura.

Naime, od cijele plaće 700 eura njemu u Njemačkoj odlazi na stan, 200 na automobil, 50 na gorivo, 400 eura na hranu, 300 eura na kredit i osiguranje, 100 na mobilni telefon, s time da je on još 200 eura naveo pod ''razno''. Kad se oduzmu svi troškovi, ostane mu još 250 eura.

Shodno tome, brojni su poveli raspravu na tu temu.Dok su neki rekli kako u Njemačkoj nije ''ništa bolje'', drugi pak navode da je računica netočna.

"Žena i ja živimo u Austriji s 3500 eura. Uz sve račune i troškove, ostane nam dovoljno za odlazak na jezero svake godine, četverotjedni godišnji odmor i živimo odlično. Dok sam živio u Bosni, bio sam samo u minusu", objasnio je netko u komentarima. "Problem Balkanaca jest što, kad stignu na Zapad, odmah moraju kupiti skupi automobil, i to je prva greška", komentirali su drugi. ''Meni je super, dvije godine sam u Njemačkoj i uštedio sam novac o kojem sam samo mogao sanjati u Srbiji'', dodali su. "Nemamo kredite niti ratu za automobil, a plaća nam je veća od 2000 eura i nas dvoje ne preživljavamo, već živimo lijepo", pišu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.