Pokazali podaci

U RS-u povećan broj trudnica na bolovanju

U RS-u povećan broj trudnica na bolovanju
23.09.2024.
u 19:57
Pogledaj originalni članak

Bolesti ili komplikacije u trudnoći najučestaliji su razlog bolovanja duljih od 30 dana, a slijede tumori i ozljede, od kojih se veliki dio odnosi na ozljede na radu, rekao je Srni vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za medicinu rada i sporta RS-a Boris Međedović.

- Na prvostupanjskom povjerenstvu za ocjenu privremene spriječenosti za rad dulje od 30 dana u proteklom mjesecu bilo je ukupno 5945 radnika, a za 4287 je produljeno bolovanje - rekao je Međedović.

Prema njegovim riječima, najviše radnika na ocjeni bolovanja bilo je iz Banje Luke, 2531. - Usporedbe radi, u kolovozu ove godine na ocjeni privremene spriječenosti za rad bilo je oko 500 radnika više nego u istom mjesecu lani, a čak 1000 više ako usporedimo srpanj ove i prošle godine - istaknuo je Međedović.

On je naveo kako je evidentno da se povećava broj radnika koji se upućuju na povjerenstvo za ocjenu bolovanja duljih od 30 dana, a posebno od kada je u primjeni novi Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju po kojem trudnice i još neke kategorije imaju pravo na naknadu plaće u punom iznosu za vrijeme bolovanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.