Učenici se vratili u Istru nakon tragičnog maturalca: “Prešao je preko ograde”

Učenici se vratili u Istru nakon tragičnog maturalca: “Prešao je preko ograde”
02.04.2023.
u 16:54
Pogledaj originalni članak

Nakon strašne tragedije na maturalnom putovanju u Pragu, na kojem je smrtno stradao maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča, učenici te škole noćas su se vratili u Istru. Čekaju se rezultati istrage češke policije. 

“Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije”, kazao je Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote.

Veleposlanica: Tijekom ponedjeljka dodatne informacije

Hrvatska veleposlanica u Češkoj, Ljiljana Pancirov, kazala je za HTV kako želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

“Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tijekom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije”, kazala je Pancirov.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) jučer je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić izjavio je da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo “škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća”.

Hitrec: Posljedice ovakvih teških događaja nisu samo trenutačne

“U ovakvom trenutku je najvažnije da svi koji su doživjeli ovu tragediju dobiju psihološku pomoć. Tu će pomoći tim za krizne intervencije. No svakako treba skrenuti pozornost na nedostatak stručnih suradnika i psihologa u školama. Svi trebamo hitno tražiti i dobiti stručnog suradnika koji radi s djecom jer posljedice ovakvih teških događaja nisu samo trenutačne, nego su vrlo često i kasnije odgođene, dugoročne, tako da se svi s time trebaju nositi”, kazala je Suzana Hitrec, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja RH, piše HRT.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.