Pravni zahtjev

Uvedena ograničenja na profil glumca Moamera Kasumovića na Instagramu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Uvedena ograničenja na profil glumca Moamera Kasumovića na Instagramu
18.10.2024.
u 19:45
Pogledaj originalni članak

Instagram je uveo ograničenja na profil glumca Moamera Kasumovića. Korisnici koji nisu prijavljeni na svoje naloge ne mogu pristupiti Kasumovićevom profilu, uz obavještenje da je potreban punoljetni status kako bi sadržaj bio dostupan. Instagram je objasnio kako je odluka donesena na osnovu pravnog zahtjeva, u skladu s njihovim politikama, piše Klix.ba.

Podsjetimo, Kasumović je prijavljen 2021. godine zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, a 2023. godine Općinski sud u Sarajevu mu je izrekao kaznu zatvora od jedne godine. Prema zakonima Bosne i Hercegovine, kazna do godinu dana može biti otkupljena, što je Kasumović i učinio, uplativši 36.500 KM i izbjegavši zatvor.

Unatoč presudi, koja je tek nedavno dospjela u javnost, Kasumović je nastavio s glumačkom karijerom, bio aktivan u kazalištu i pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Međutim, nakon što su detalji slučaja izašli na vidjelo, glumac je izgubio angažmane u kazalištu i nekoliko planiranih uloga, te se još nije javno oglasio. Dodatno, još nekoliko osoba je izašlo u javnost s optužbama za seksualno zlostavljanje protiv ovog glumca.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.