Palačinke su omiljeni doručak, desert, a čak i ručak ako se naprave u slanoj verziji, diljem svijeta. Jednostavne su za pripremiti, a sve što vam treba je brašno, mlijeko, jaje, malo soli i šećera, ulje i prašak za pecivo.
Ipak, koliko jednostavne bile, ima dana kada ne uspiju, a uz ova dva jednostavna trika to se više neće događati, tvrdi MSN.
Mlaćenica
Za domaću mlaćenicu potrebno vam je mlijeko i kiselina, a uglavnom se koristi ocat ili limunov sok koji u dodiru s mlijekom reagira tako da se dobije gusta smjesa. Upravo dodavanjem mlaćenice u smjesu, palačinke će biti mekše i sočnije.
Snijeg
Neki tvrde da će palačinke biti najbolje ako odvojite žumanjke od bijelanjaka i napravite od njih snijeg, ali Dana Velden, gastro blogerica, otkrila je da to nije tako i da je bolje samo ubaciti bijelanjke u smjesu, bez žumanjaka i bez prethodne izrade snijega. Palačinke će i dalje biti mekane i sočne, a sve je jednostavnije za napraviti.