OVO JE KLJUČNO

Uz ovaj trik kokice će vam ispasti kao one iz kina

Foto: Thinstock
Uz ovaj trik kokice će vam ispasti kao one iz kina
09.11.2024.
u 19:39
Pogledaj originalni članak

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite da ne pretjerate. Ove kokice bit će najukusnije i najhrskavije koje ste ikad probali, pratite korake i savjete, vrlo je jednostavno.

Umjereno s uljem

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite da ne pretjerate.

Kvaliteta zrna

Nikada ne zanemarujte kvalitetu zrna. Stare, ustajale kokice neće imati onaj savršen hrskavi okus. Obratite pažnju na svježinu zrna kako biste osigurali najbolji okus. Ne želite da vaše kokice budu preslane ili da se sol neravnomjerno rasporedi. Zato je važno fino samljeti so kako bi se ravnomjerno rasporedila na kokicama.

Nadzor tijekom kuhanja

Kokice brzo mogu izgorjeti ako ih ostavite bez nadzora. Koristite lonac sa staklenim poklopcem kako biste mogli pratiti kako se kokice peku, prenosi 24sata.

Umjerenost s dodacima

Pazite da ne pretjerate s dodacima poput soli ili maslaca. Previše tih sastojaka može uništiti prirodni okus kokica.

Ne oslanjajte se samo na tajmere

Tajmeri u mikrovalnoj pećnici nisu uvijek točni. Umjesto toga, pratite vrijeme kuhanja i osluškujte kada kokice prestanu pucketati. 

Ne ostavljajte ih da stoje predugo

Kokice su najukusnije kada su svježe. Ne ostavljajte ih predugo nakon kuhanja jer mogu postati presuhe ili izgubiti hrskavost.

Redovito protresajte lonac

Redovito protresanje lonca tijekom kuhanja osigurava da se kokice ravnomjerno skuhaju i sprječava njihovo izgaranje.

Dodajte preljev nakon kuhanja

Previše vruće kokice mogu brzo upiti preljev, pa je najbolje dodati ga nakon što se kokice ohlade. To će osigurati ravnomjerno raspoređivanje preljeva i očuvanje hrskavosti kokica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.