Isprobajte jednostavnu, ali moćnu roladu s bananom, namazom od lješnjaka i krem sirom!
Muke po prezrelim bananama... Nitko ih ne želi jesti, meni je žao baciti, a od sladoleda ništa jer mi jer blender krepao. Upravo smo zato Pero i ja na brzinu smutili ovu roladu - i nadjenuli je smjesom Nutelle i krem sira, piše miss7.
Biskvit:
3 jaja
2 crne banane
80 g šećera
100 g pirovog integralnog brašna
1 žličica praška za pecivo
Cimet
Malo začina za medenjake
Malo burbon vanilije
Prstohvat soli
Krema:
250 g krem sira
180 g Nutelle
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim stavite papir za pečenje. Možete koristiti manji lim od onog za pećnicu ako želite deblji biskvit.
Jaja tucite sa šećerom dok ne postanu blijeda, gusta i pjenasta. Dodajte zgnječenu bananu sa začinima. Na nekoliko puta dodajte brašno s praškom za pecivo i soli. Izlijte na papir za pečenje, poravnajte i pecite 10 minuta, odnosno 12 ako je biskvit deblji.
Krpu ili papir za pečenje posipajte šećerom u prahu ili kakaom, biskvit odmah prebacite na taj drugi papir i odvojite onaj na kojem se pekao i zarolajte. Ostavite da se ohladi.
Izmiksajte krem sir i Nutellu i premažite biskvit. Zarolajte. Ako volite više kreme, napravite više, a po želji narežite bananu na komadiće i poslažite po kremi.
Dobar tek!