HZMO

Važna obavijest za sve umirovljenike

Važna obavijest za sve umirovljenike
10.07.2024.
u 08:32
Pogledaj originalni članak

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje upravo je objavio kako u ponedjeljak 8. srpnja počinje isplata mirovina za lipanj korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Srpanjsko usklađivanje mirovina umirovljenicima bi trebalo donijeti oko sedam posto veće penzije. To bi značilo da na prosječnu mirovinu, prema općim propisima od 534 eura, povećanje iznosi oko 37 eura, piše Mirovina.hr

“Državni zavod za statistiku nedavno je objavio podatke o cijenama za svibanj i plaćama za travanj. Cijene su u razdoblju siječanj-svibanj u odnosu na srpanj-studeni rasle 0,4 posto, dok su plaće „eksplodirale“ zbog povećanja plaća državnih i javnih službi za čak 32 posto. U razdoblju siječanj-travanj u odnosu na srpanj-listopad plaće su rasle za 10,2 posto, pa prema još uvijek staroj formuli 70:30 usklađivanje mirovina u ovom trenutku bi iznosilo 7,26 posto”, pojasnio je analitičar Željko Šemper u lipnju.

Za konačan postotak usklađivanja od 1. srpnja nedostaju podaci o cijenama za lipanj, kao i o plaćama za svibanj i lipanj, što će se saznati 20. kolovoza, dodao je Šemper.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.