Je li ovo prijetnja konkurenciji?

VIDEO: Pucano na kuću kandidata na izborima Edina Čelenke, gradonačelnik Zenice optužio SDA

VIDEO: Pucano na kuću kandidata na izborima Edina Čelenke, gradonačelnik Zenice optužio SDA
01.10.2024.
u 12:30
Da se ne radi o plinskom oružju nego vatrenom potvrđuju to videonadzor i fotografije čahura, ali i da se radi o namjernom i svjesnom ugrožavanju sigurnosti obitelji Čelenka
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Zenice i čelnik Bosanskohercegovačke inicijativa (BHI) Fuad Kasumović optužio je Stranku demokratske akcije (SDA) da stoji iza napada na njihova kandidata za Gradsko vijeće Zenice. Na njegovu kuću pucano je iz vatrenoga oružja. Video zapis napada su objavili na svome Facebook profilu. 
- Da zenička SDA ne bira sredstva kojima bi izrazili evidentnu nervozu uoči poraza na izborima u nedjelju 6. listopada svjedoči zabrinjavajući incident koji se dogodio sinoć nakon predizbornog skupa koji su organizirali u Šerićima kod Zenice. Sve je uslijedilo  nakon što su dobili rezultate istraživanja prema kojima SDA, neupitno, gubi izbore u Zenici po peti put od BHI-KF, zbog čega su, vidno nervozni, odlučili pokazati kako su spremni ubijati ženu i djecu samo da zastraše sve one koji nisu zeleni, navodi se u objavi Kasumovićeve stranke.



Dodali su kako su svoj 'radikalizam, zloupotrebu umrlih, vrbovanje i iskorištavanje vjere u predizborne svrhe ipak ne donose ništa dobro te da nesporno ponovo gube izbore, odlučili su se svoj bijes ispoljiti na veoma opasan, radikalan i bezobrazan način - pucnjavom'.
- Tako se sinoć ispred kuće Edina Čelenke, kandidata Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad za Gradsko vijeće Zenice, zaustavila kolona vozila sa SDA zastavama i obilježjima, a potom su pucali iz vatrenog oružja u pravcu njegove kuće. Da se ne radi o plinskom oružju nego vatrenom potvrđuju to videonadzor i fotografije čahura, ali i da se radi o namjernom i svjesnom ugrožavanju sigurnosti obitelji Čelenka. Srećom, izbjegnuta je tragedija posebno ako se uzme u obzir da se za vrijeme pucnjave ispred kuće nalazila ženska osoba i maloljetno dijete koji su mogli nevini nastradati, navodi u objavi Bosanskohercegovačka inicijativa.   

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.